Обратно към категорията

Пътните строители започват протести в цялата страна и пред парламента

Добавено на: 12.04.2022 13:02
   

Българска браншова камара "Пътища" и Българска браншова асоциация „Пътна безопасност“ обявиха днес, че започват национални протестни действия на 13 април 2022 г. на територията на цялата страна и пред Народното събрание.

Това става, след като миналата седмица Народното събрание отложи решението за разплащане на задълженията на държавата към сектор "Пътища".

В публична декларация, изпратена до ръководството на правителството и парламента, ББК "Пътища" и ББА „Пътна безопасност“ посочват, че през изминалата седмица народните представители в пленарна зала показаха липсата на политическа воля, неглижиране и абсурдното поведение към пътно-строителния бранш и отново поставиха в безизходица близо 100 хиляди заети.

Двете организации заявят, че състоянието на Републиканската пътна мрежа и липсата на каквито и да било дейности свързани с ремонт и поддържането и, се дължи на решенията на действащото правителство на Република България. Както и че бездействието на държавните институции доведе до освобождаването на значителен брой експерти и служители от компании, които са техни.

"Прехвърлянето на проекта за решение от комисия на комисия в Народното събрание застрашава Националната сигурност на Република България и създава предпоставки за животозастрашаващи ситуации и загуба на човешки животи", казват ББК "Пътища" и ББА "Пътна безопасност" и поставят въпроса: "Кой ще понесе отговорността за това?".

Назначаването на допълнителни комисии за проверка на договорите и изпълнените дейности показва неуважението на държавата към експертите работещи в пътната администрация, обезсмисля се трудът им и се вменяват неправомерни деяния, чрез твърденията за незаконосъобразност на претендираните плащания, твърдят още двете организации.

УС на Българска браншова камара „Пътища“ и УС на Българска браншова асоциация „Пътна безопасност“ заявяват категорично, че е недопустимо близо 100 хиляди души, заети в пътния бранш, да бъдат прокламирани като престъпници и да бъдат поставяни в подобна ситуация. 


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Трагедия в село Недялско
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!