Обратно към категорията

По пътя на мигрантите: Студенти чистят Странджа планина от боклуци

Добавено на: 25.02.2024 15:13
   

Студенти от Бургас почистиха участък от „пътя на бежанците“ в Странджа планина. По поречието на Бяла река доброволците от университет „Проф. д-р Асен Златаров" намериха огромно количество боклуци, захвърлени от нелегално преминаващи мигранти. Сред тях имаше дрехи, обувки и множество опаковки.

В акцията се включиха и част от жителите на село Голямо Буково, което се намира в близост до границата с Турция, разказва БНТ.

През последните години, с увеличаването на бежанския поток през Странджа, количеството на отпадъците в гората значително се увеличи. В състава на тези отпадъци влизат основно вещи от трудно разградими материи – дрехи, обувки, раници, спални чували, пластмасови и алуминиеви опаковки. Положението е критично в пограничните райони по протежение на основните маршрути на мигрантите и местата им за почивка. 

Поредна акция за почистване на гората организира също Община Болярово съвместно с Държавно горско стопанство, ловните дружинки и Граничното полицейско управление. Разхвърляни отпадъци от мигранти вече има не само в най-граничните села, но и във вътрешността на общината към Златиница и други населени места, алармира кметът на Община Болярово Христо Христов.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!