Обратно към категорията

Радев отказа да отстрани главния секретар на МВР

Добавено на: 30.08.2023 12:40
   

Президентството е изпратило официален отказ за освобождаването на главния секретар на МВР Петър Тодоров и приложените към него мотиви на Министерския съвет. Отказът е изпратен до МВР.

Миналата седмица държавният глава отказа да подпише указ за освобождаването на Тодоров и определи мотивите към предложението за смяната му като изцяло политически и продължение на пълномащабната чистка в тази институция, припомня БНР.

Миналата седмица вътрешният министър Калин Стоянов изпрати мотивирано искане за това към държавния глава.

Според него липса на организация и контрол и бездействие са довели до смъртта на полицаи и завишаване на убийствата в страната. МВР не може да си обясни как Ангел Христов - известен като единия от братя Галеви, влиза в България и умира, при положение, че от години е обявен за международно издирване.

"Считам, че главният комисар Петър Тодоров е отговорен за липсата на организация и контрол върху дейности в МВР, което е в пряка връзка с настъпилата смърт на шестима полицейски служители на МВР при изпълнение на служебните им задължения в рамките на изключително кратък период от време", аргументира се Калин Стоянов.

На свой ред президентът отвърна, че вижда чистка. От "Дондуков" 2 обясниха, че мотивите към предложението са "изцяло политически".


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!