Обратно към категорията

Районна прокуратура в Стара Загора се самосезира след медийни публикации за упражнено насилие над жени в Стара Загора

Добавено на: 02.08.2023 12:26
   

Районна прокуратура - Стара Загора се самосезира по публикации в медии с твърдения за упражнено насилие над жени в Стара Загора. Наблюдаващият прокурор е разпоредил извършването на проверка от органите на ОД на МВР.

Указано е да се снемат обяснения по обстоятелствата, касаещи посочените в публикациите посегателства, да се конкретизира времево и с точна фактология къде и какво се е случвало и по отношение на кого.  В тази връзка ще бъде изискана справка от полицията относно това дали има такава подадена информация в масивите на МВР за периода от 2015 г. до настоящия момент.

Ще се изиска и справка, от която да е видно извършвани ли са проверки на заведенията в град Стара Загора, с работно време след 23 часа, и дали са констатирани нарушения. Ще се изяснява още дали са правени проверки на лицата, работещи като охранители в заведенията, и има ли нарушения на изискванията при тяхното назначаване на работа, както и в тази връзка дали са били  сигнализирани Инспекция по труда, НАП или други държавни институции.

Разпоредено е проверката да се извърши в най-кратки срокове, съобщават от Районната прокуратура. 

Проверките започват след случая с 18-годишното момиче, което беше обезобразено с макетен нож. Случаят предизвика протести в цялата страна. 


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Поставиха паметна плоча и кръстиха площад на името на певицата Елена Граматикова
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!