Обратно към категорията

Разпитват 111 свидетели по делото за смъртта на бургаските полицаи

Добавено на: 14.05.2024 12:45
   

Бургаският окръжен съд даде ход на делото срещу сириеца Омар Аднан, който е обвинен за смъртта на двама полицаи. Случаят е от 25 август 2022г., когато Аднан управляваше автобус с нелегални мигранти, с който блъсна на кръгово кръстовище в Бургас полицейски автомобил, препречил пътя му. Престъплението е квалифицирано в обвинителния акт като умишлено, а случаят като особено тежък.

Делото срещу Омар Аднан се гледа по общия ред, а назначеният за негов служебен защитник адвокат Калин Янев заяви, че ще поиска преквалификация на обвинението - от умишлено в непредумишлено. В отговор прокурорът Димитър Узунов подчерта, че по делото са събрани достатъчно факти и доказателства, които сочат умишлено извършено престъпление, а в хода на съдебното производство държавното обвинение стеарат коментира случая като особено тежък.

По делото предстои да бъдат разпитани 111 свидетели и 19 вещи лица. Това изрично поиска защитника на Омар Аднан, адвокат Калин Янев.

Съдът потвърди мярката за неотклонение на подсъдимия "задържане под стража" и насрочи следващото съдебно заседание на 24 юни. В съдебната зала Омар Аднан отказа признае, че е пълнолетен и отново заяви, че е роден на 1 януари 2007 година.

БНР


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Потребители: „Колкото по-мътна е водата, толкова по-висока е цената!”
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!