Обратно към категорията

Разпространяват фалшиви призовки от името на МВР и други институции у нас

Добавено на: 25.10.2023 11:53
   

Фалшиви призовки се разпространяват от името на МВР и други институции у нас. За това предупреждават от вътрешното министерство. Измамните съобщения гласят ,че жертвите са обект на разследване, свързано с детска порнография.

Информацията за разпространението на такива фалшиви имейли е получена в Дирекция "Международно оперативно сътрудничество" по линия на Европол. Измамните съобщения гласят, че жертвите са обект на разследване, свързано с детска порнография, поради което следва да заплатят определена сума, за да бъде прекратено наказателното производство срещу тях.

Много от получателите на тези имейли, разпознали измамата, са уведомили официалните си национални власти или Европол. Белгийските власти са започнали официално разследване, за което информират и различни новинарски канали. С цел повишаване на информираността и бдителността за подобни измами, Европол е разработил и клип с превантивен характер. Съветът на експертите е при получаване на подобен тип електронни писма да се избягва дори отварянето им, защото това може да крие евентуален риск за техните електронни устройства.

Източник: БНР


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!