Обратно към категорията

На редовен референдум жителите на Мадара решиха да останат към Шумен

Добавено на: 27.09.2021 08:34
   

Повече от 40 процента от жителите на село Мадара са гласували на референдума на 26 септември – достатъчно, за да бъде признат той за редовно проведен, съобщават от Общинска избирателна комисия-Шумен. Референдумът беше проведен по искане на Инициативен комитет, оглавен от кмета на селото Неделчо Неделчев. Въпросът, на който трябваше да отговорят жителите беше „Съгласни ли сте село Мадара да се отдели от община Шумен и да се присъедини към съседната ни община Каспичан?“.

Основните мотиви на Неделчев, който е кмет първи мандат, бяха, че, ако Мадара премине към Каспичан, ще получава повече пари.

Жители на Мадара припомниха, че през 2000 г. отнвово с референдум се е решило селото да премине на административно управление към община Шумен и изразиха недоумение и недоволство от провеждането на настоящия референдум. Други казаха, че личните им лекари са в Шумен, там има болница, голяма част от тях работят в областния град и до там има транспорт, за разлика от Каспичан.

В референдума сега на 26 септември са участвали 381 от общ брой 904 избиратели, т.е. повече от 40 % от гражданите с избирателни права в селото.

От общия брой гласували, с отговор „ДА“ на въпроса от референдума са отговорили 93 гласоподаватели, 286 са категорични, че Мадара не трябва да се отделя от община Шумен.

Община Шумен отдели 14 550 лева от бюджета си за провеждането на допитването.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Да сбъднеш мечта!
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!