Обратно към категорията

Регионалният министър отстрани шефове на областното пътно управление във Варна

Добавено на: 21.05.2024 12:43
   

Служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова разпореди незабавно дисциплинарно производство срещу директора на Областно пътно управление във Варна Явор Пасев и срещу началника на отдела "Инвестиционно-ремонтни дейности" там Севдалина Казълова. Докато тече производство, двамата са отстранени от работа.

Причината е, че служителите на Облстното пътно управление са допуснали да бъде асфалтирана отсечката от пътя Варна-Добрич, при изхода на община Аксаково, където преди дни стана тежката катастрофа с кола на НСО.

Министър Коритарова е изпратила сигнал до прокуратурата за действията на служителите и на фирмата, извършила ремонта.

Служителите от ОПУ-Варна със своите действия или бездействия са допуснали асфалтирането на част от отсечка на пътя Варна-Добрич, при изхода на община Аксаково, където преди дни имаше тежък пътен инцидент, който завърши със загуба на човешки живот. Коритарова изпрати и сигнал до прокуратурата за действията на служителите и на фирмата извършила ремонта – ДЗЗД РОУД ПРОДЖЕКТ, в което участват „ХИДРОСТРОЙ“ АД и „ТРАНСТРОЙ-ВАРНА“ АД.

Жители на град Аксаково потвърдиха, че през почивните дни от Областното пътно управление във Варна са преасфалтирали пътя до града, включително в района, където стана тежката катастрофа с автомобил на НСО, при която загина 63-годишен мъж.

Преасфалтирането на участъка е станало в събота и неделя. Премиерът Димитър Главчев е поискал от министъра на регионалното развитие Виолета Коритарова да извърши незабавна проверка във връзка с тази информация. Министър-председателят очаква спешен порядък писмените обяснения на министъра, както и какво наказание ще бъде наложено на отговорните за вземането на това решение. 

Директорът на областно пътно не вдигаше телефона си, а по-късно беше изключен, информира БНР.

От агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че по-късно ще дадат конкретна информация за случая. По предварителна информация това преасфалтиране е било планирано и няма връзка с катастрофата. От военната прокуратура също казаха, че ще извършат проверка на място.

БНР


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Потребители: „Колкото по-мътна е водата, толкова по-висока е цената!”
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!