Обратно към категорията

Река Велека преля и затвори пътя Ахтопол-Резово, военни взривяват пясъчната коса

Добавено на: 09.02.2023 11:13
   

Ограничено е движението на автомобили в пътния участък между Ахтопол и Резово поради покачилото се ниво на река Велека вследствие на затлачване на устието й от наноси, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР-Бургас Цветелина Рандева.

Предстои идване на екип от военното ведомство от базата в Атия, който ще извърши контролирано взривяване на пясъчната коса на река Велека, за да се отвори третокласният път.

Дотогава се ограничава пътният трафик в рисковата зона. Ще се пропускат единствено високопроходими моторни превозни средства. Леките автомобили ще бъдат спирани, уточни Рандева.

Решението идва след като вчера кмета на община Царево сигнализира, че селата Синеморец и Резово са останали откъснати от общинския и областен център. Бургаският областен управител проф. Мария Нейкова веднага разпореди да се предприемат необходимите действия по навременното отстраняване на наносите и регулиране на движението в пътниия участък, така че населението на прилежащите населени места и ползващите пътната инфраструктура да бъдат максимално защитени. В резултат на падналите валежи и снеготопене водите на реката заливат третокласния път 9901, който е част от Републиканската пътна мрежа.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Потребители: „Колкото по-мътна е водата, толкова по-висока е цената!”
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!