Обратно към категорията

Решават кои ученици от горните класове да се върнат в клас

Добавено на: 18.01.2021 09:01
   

Министърът здравеопазването Костадин Ангелов и министърът на образованието Красимир Вълчев ще обсъдят на среща дали от февруари част от учениците да се върнат за присъствено обучение в училищата.

Решението ще засегне учениците от пети или осми клас, както и тези от 7-ми и 12-и клас, коментират от БНР.

Според здравния министър условие за завръщането в клас е заболеваемостта да се задържи под 120 на 100 000 души население.

Министерството на образованието и науката обмисля от 4 февруари първо учениците от 7-ми и 12-ти клас да се върнат присъствено в училище, съобщи днес пред БНТ заместник-министър Таня Михайлова, като добави:

„Това, което ние обмисляме, наистина е присъственото (обучение) да започне от четвърти февруари, защото на трети е междусрочната ваканция.

Кои класове - тук трябва наистина отново да се види приоритетно. Безспорно 7-ми и 12-ти клас са класовете  , които са в края на съответния етап и заради това, като че ли повече клоним към тези класове.

Но пак казвам, все още обсъждаме - на този етап с оглед на епидемичната обстановка никак не е изключен вариант, обмисляме и това, да има редуване - тоест да бъдат в училище, после пак да бъдат в електронна среда.“


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Животновъди: Притискат ни с документи с невярно съдържание
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!