Обратно към категорията

Шестима депутати напуснаха групата на "Величие"

Добавено на: 05.07.2024 11:02
   

Шестима депутати от „Величие“ са подали заявления за напускане на парламентарната група. Това потвърдиха за БТА от пресцентъра на Народното събрание.

Депутатите, подали заявления, са: Красимира Катинчарова, Юлиана Матеева, Павлин Петров, Ирена Негинова, Лариса Савова, Росица Калинова.

Според парламентарния правилник минималният брой народни представители за образуване на парламентарна група е 10. Следваща алинея предвижда, че когато броят на народните представители в една парламентарна група спадне под определения минимум, тя преустановява своето съществуване. От „Величие“ в 50-то Народно събрание бяха избрани 13 народни представители.  

Заместник-председателят на парламента Росица Кирова, ръководеща заседанието, обяви от трибуната, че във връзка с постъпилите шест броя заявления за напускане, парламентарната група на „Величие“ преустановява своето съществуване и Виктория Василева се освобождава предсрочно като заместник-председател на Народното събрание. 

Народните представители, нечленуващи в парламентарна група, в 50-ото Народно събрание вече са 17, показва справка на сайта на парламента. 

Източник: БТА


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Как се правят стрели за огъня на Сирни заговезни?
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!