Обратно към категорията

Шестима души са задържани при специализирана полицейска операция във Великотърновско тази сутрин

Добавено на: 03.06.2024 11:56
Снимки: БТА
   

Шестима души са задържани при специализирана полицейска операция във Великотърновско тази сутрин, съобщи старши комисар Димитър Машов, директор на Областната дирекция на полицията във Велико Търново.

Операцията е насочена към недопускане на извършване на престъпления по изборното законодателство, както и по линия на битова престъпност. Проверени са седем търговски обекта, свързани със сигнали за изборни нарушения, както и четири адреса, като четирима души са предупредени с протоколи.

Отделно от това на две места в Стражица има установени наркотични вещества – марихуана, както и вейпове с течност на канабис. Общото тегло е около 15 грама. На територията на Горна Оряховица са открити миниоранжерия в домашни условия и още десет грама марихуана. Проверени са над 200 души. Установен е дрогиран шофьор и друг неправоспособен.

Операцията продължава, изградени са контролно-пропускателни пунктове в уязвими участъци, за които е имало сигнали за нарушения. След направен анализ във връзка с изборни и други престъпления, полицейското присъствие е засилено. Проверяват се заложни къщи, магазини, автомобили, търговски обекти, с цел да не се допуска нарушение на изборното законодателство.

Шестимата задържани на територията на Велико Търново, Горна Оряховица и Стражица нямат връзка с изборни нарушения, уточни комисар Машов. В дирекцията са постъпили десет сигнала за изборни нарушения, както и едно образувано досъдебно производство. Част от сигналите не са потвърдени, те са свързани с предлагане на пари за набиране на гласове, като гласът върви между 40 и 60 лв., посочиха от полицията. От десетте сигнала за изборни нарушения, две са в Горна Оряховица.

Източник: БТА


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!