Обратно към категорията

Шестима са номинираните за нов митрополит на Сливенска епархия

Добавено на: 22.04.2024 14:29
   

Заради ситуацията в Израел Светият синод реши тази година да не се пътува до Израел и до светия град Йерусалим за пренасянето на Благодатния огън в България. Това каза пред журналисти Старозагорският митрополит Киприан, който е говорител на Светия синод на Българската православна църква - Българска патриaршия (БПЦ-БП).

Той обяви пред медии днешните решения от заседанието на Светия синод на БПЦ-БП.

Светият синод определи днес листата с достоизбираемите епископи за нов Сливенски митрополит. В нея са Величкият епископ Сионий, Знеполският епископ Арсений, Мелнишкият епископ Герасим, Браницкият епископ Пахомий, Главиницкият епископ Макарий и Велбъждският епископ Исаак, това обяви Старозагорският митрополит Киприан.

На въпрос относно липсата на епископите Йеротей и Михаил в листите митрополит Киприан отговори, че "това е решението на Светия синод и това е листата, която беше изработена днес от достоизбираемите епископи".

Говорителят на Светия синод заяви, че предполага, че наместникът на Сливенската епархия - Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, ще довърши ревизионните процеси, които вървят в Сливенската епархия.

Източник: БТА


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Състоянието на малкия Виктор от Кабиле значително се подобрява
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!