Обратно към категорията

Ще има ли регистър на бракониерите?

Добавено на: 12.08.2023 09:40
   

„Борбата с бракониерството е наша основна дейност. Това се доказва от заловените бракониери от служителите на регионалните ни дирекции по горите. Правим всичко възможно да увеличим активността и резултата от тази наша дейност”. Това заяви в ефира на „Събуди се” по Нова телевизия зам.-министърът на земеделието Мирослав Маринов в отговор на въпрос какво прави властта в борбата с бракониерите.

Той коментира и случай от преди три години, при който двама мъже са били задържани за незаконен лов в Монтанско, но срещу тях няма предприети наказателни действия. „Смятам, че доста успешно се справяме с бракониерството. В конкретния случай горската власт е констатирала на място случая. Участвали са и служители на МВР в констатацията. И тъй като сме имали съмнения за престъпление, сме го предали на прокуратурата. Държавното обвинение обаче е излязло с постановление, че прекратява наказателното производство. Ние обаче не сме съгласни с това решение и сме го обжалвали”, посочи зам.-министър Маринов.

Той подчерта, че регистър на бракониерите може да бъде създаден. "Ние ще обмислим този вариант и в най-кратки срокове такъв списък да бъде създаден. Той ще бъде публичне, за да се знае кои са бракониерите и тези ловци, които нарушават законите. Те съответно няма да бъдат вклчючвани в ловните дружинки", подчерта зам.-министърът. 


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!