Обратно към категорията

Ще има ли "Златен ритон" за ямболските винари?

Добавено на: 22.02.2023 08:33
   

На официална церемония в Пловдивския панаир ще бъдат наградени победителите в международните дегустации и конкурса „Златен ритон“. Сред официалните гости ще бъдат са вицепрезидентът Илияна Йотова, министрите на туризма и земеделието, дипломати от Италия и Испания, бизнесмени и представители на международни организации. 

След тригодишна пауза конкурсът отново е част от програмата на Осмото издание на мегафорума за агробизнес, вино и храни АГРА, Винария и Фудтех. Организатори са Университетът по хранителни технологии и Съюзът на енолозите в България. От университета ще представят нова магистърска програма, а 19 млади енолози ще бъдат приети в организацията с Дионисиева клетва. 

В конкурса участват 130 проби на вина и високоалкхолни напитки, които се оценяват от 14-членно жури. Ще бъдат връчени четири награди. Те носят допълнителен престиж на наградените изложители като открива нови възможности за налагане на техните марки и изделия на пазарите и нас и в чужбина.  

В четвъртък и петък посетителите на Винария ще могат да дегустират наградените със „Златен ритон“ вина в Града на виното и деликатесите.

Източник: БНР


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Потребители: „Колкото по-мътна е водата, толкова по-висока е цената!”
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!