Обратно към категорията

Синдикат "Образование" се обяви против онлайн обучението по време на грипна епидемия

Добавено на: 30.01.2024 13:20
   

Синдикат "Образование" се обяви против онлайн обучението по време на грипна епидемия. В своя позиция те посочват, че не е редно болни ученици да бъдат принуждавани да се обучават и болни учители да изпълняват своите трудови задължения.

Според председателят на синдиката д-р Юлиян Петров не е релевантно въвеждането на дистанционно обучение в области с около 30% болни ученици и учители. По думите му онлайн обучението е в интерес на учениците, но не кореспондира със способността на учителите да изпълняват служебните си задължения когато са болни.

В тази връзка синдикат "Образование" е направил национално изследване, с участие на учители и родители. 89,6% от запитаните не смятат, че е редно да се провежда онлайн обучение по време на грипна епидемия.

На срещуположното мнение са 10,4 процента от респондентите. 38,5% от анкетираните смятат, че трябва да се осигури заместващ учител за онлайн обучението, ако титуляра е болен. 50,1 % са на противоположното мнение.

Участниците в изследването на синдикат "Образование", в по-голямата си част, (69.8%) подкрепят удължаването на междусрочната ваканция от един на четири дни, така че тя да е от 5 февруари до 9 февруари. 25, 3 % смятат, че междусрочната ваканция трябва да се увеличи с 2 дни, а 2,8 % са на мнение, че не трябва да се удължава.

СО "Подкрепа" предлага МОН да увеличи междусрочната ваканция с два или четири дена. Те подчертават, че това е в интерес на опазване здравето на ученици и учители.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Състоянието на малкия Виктор от Кабиле значително се подобрява
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!