Обратно към категорията

Синдикатите на МВР излизат на протест с искане за 10% увеличение на заплатите

Добавено на: 15.07.2023 10:40
   

Протестното шествие – митинг на 15 юли 2023 г,  организирано от  Синдикална федерация на служителите в МВР (СФСМВР), с искане за 10% увеличение на основните възнаграждения ще започне от Министерството на финансите.

Недоволните служители ще се съберат в 13.00 часа, където публично ще отговорят на изказаните от Министър Асен Василев неадекватни твърдения, касаещи заплащането и мотивацията на служителите, както и тезите от последните дни, че ако е имало увеличение на заплатите предходната година, то не се полага ръст на възнагражденията в Бюджет 2023.

В 13.15 часа, протестиращите ще тръгнат на шествие към Народното събрание, където ще изразят своето несъгласие с поведението и позицията на народните представители от 49-тото Народно събрание, които с мълчанието и бездействието си подкрепят тезите на министъра на финансите.

От СФСМВР припомнят, че полученото увеличение на възнагражденията през 2022 г., компенсира една тежка несправедливост от 2020 г., когато представители на 35 държавни ведомства получиха увеличение на заплатите, заради положените усилия за борба с COVID – кризата, а работещите в МВР не бяха в този списък. Това само по себе си беше тежка обида и унижение за професионалистите, които извършваха денонощни проверки, организираха контролно-пропусквателни пунктове и проверяваха хиляди карантинирани българи.

От  СФСМВР виждат доста сходства между министър Василев и неговите предшественици – Владислав Горанов и Симеон Дянков, чиито неадекватни и несправедливи решения взривиха не само социалния мир, но и доведоха до десетки блокади на ключови кръстовища и магистрали. Важно е да се припомни, че равноправното членство в Европейския съюз не касае само приемането на България в Еврозоната и Шенген, но изисква да се гарантира сигурността на всички български граждани и да се осигурят достойни условия на труд и заплащане на работещите в МВР.

Представителите на Федерацията отправят покана към всички депутати, които имат желание да чуят аргументите на протестиращите и се интересуват от мнението на работещите в системата на МВР, да дойдат на 15 юли 2023 г. на площад „Народно събрание“.

От СФСМВР канят всички свои колеги, техните близки и семейства и български граждани на протеста на 15 юли 2023 г., защото правителствата са временни – нуждата от сигурност на гражданите е постоянна!


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Стотици хиляди лева дължи санираща фирма за просрочие и липса на качество в Сливен
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!