Обратно към категорията

Синдикатът на работещите в затворите също поиска 10 процента увеличение на заплатите

Добавено на: 03.07.2023 15:51
   

Синдикатът на служителите в затворите в България се присъедини към искането на колегите им от МВР, които поискаха 10 процента увеличение на заплатите. Това се посочва в позиция до медите.

Вчера синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) настоя за промяна проектобюджета и поиска поне 10% увеличение на основните заплати във ведомството

Управителният съвет на СФСМВР обявяви протестна готовност и призова членовете си за протестни действия по места на 4 и 6 юли.

ССЗБ подкрепя одобрените на първо четене промени в закона за МВР, за обвързване на заплатите със средната работна заплата в
страната и призовава за по-бързото им приемане и прекъсване на спиралата от протести на служителите в сектор "Сигурност".

От синдиката посочват, че работещите в сектора се чувстват преуморени от стресовите и тежки условия на работа, колапса на реда и вътрешната сигурност, породени от ефектите на абсурдни и нелогични решения, като например, напускането на кадри и осъществяването на охраната в местата за лишаване от свобода с по - малко надзорно - охранителен състав от известно време, с цел икономии на финансови средства. 


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!