Обратно към категорията

Синдикатът на здравните работници излиза на палатков лагер пред Министерския съвет

Добавено на: 27.08.2023 11:12
   
Палатков лагер пред Министерски съвет и Министерство на здравеопазването открива от 30 август националният синдикат на работещите в здравеопазването "Защита" от 30 август.
"Предвид факта, че към настоящия момент не са разпределени справедливо допълнителните средства, отпуснати от Парламента, за увеличение на заплатите на заетите в ЦСМП, а същевременно разбираме от медиите, че министър Хинков развива друга дейност, от сряда – 30.08.2023г. подновяваме протестите с откриване на палаткови лагери пред Министерски съвет и пред Министерство на здравеопазването!", посочват от синдиката в писмо до премиера Николай Денков. В него те настояват и за незабавното отстраняване на министъра на здравеопазването. 
Припомняме, че 

На 7 август, по време на среща със здравния министър Христо Хинков, бяха обсъждани увеличения на възнагражденията, които предвиждаха заплатите на шофьорите да се увеличат с 600 лева, на фелдшерите - с 500, на лекарите - с 400, на медицинските сестри - с 330, и на санитарите - със 160 лева.

За работещите в центровете за спешна помощ и в регионалните здравни инспекции в бюджета за тази година са предвидени допълнително 30 милиона лева. 

Според синдиката към настоящия момент не са разпределени справедливо допълнителните средства, отпуснати от парламента, за увеличение на заплатите на заетите в Центровете за спешна медицинска помощ.

В писмото до министър -председателя акад. Николай Денков от "Защита" настояват да "не бъде допуснато крайно несправедливото и обидно недооценяване на труда на заетите в Спешните центрове, което прие т.нар. Отраслов съвет в отрасъл "Здравеопазване", а именно да бъде дадено на всички по равно увеличение от 22 процента".

Публикуваме пълния му текст.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Как се правят стрели за огъня на Сирни заговезни?
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!