Обратно към категорията

Случаят „Дебора“: Окръжният съд остави за постоянно в ареста Георги Георгиев

Добавено на: 09.08.2023 13:09
   

Окръжният съд в Стара Загора остави за постоянно в ареста Георги Георгиев, обвинен за нападението на 18-годишното момиче от Стара Загора и отправени заплахи за убийство срещу нея. Решението е окончателно. С определението на съда се потвърждава решението на долната инстанция. 

По време на заседанието Петко Кънев, адвокат на обвиняемия, заяви, че "липсват данни за извършено престъпление". Той допълни, че се упражнява безпрецедентен обществен и медиен натиск за задържане на клиента му. Според защитника на Георгиев има недопустимо смесване на доказателства по водените едновременно две досъдебни производства. 

Прокурорът по делото поска от съда да потвърди постоянната мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия. Според него може да се направи повече от обосновано предположение, че обвиняемият е отправил заплахите. 

„Това беше едно очаквано решение на Окръжния съд“, каза пред медиите адвокат Петко Кънев след като беше прочетено решението на съда. „Искрено се надявам това да не се повтаря повече и да се налага да се съди някой на база на нечии свидетелски показания“, каза още защитникът. Според него Георги Георгиев не е отправял закани за убийство срещу пострадалата. 

Максималният срок за задържането под стража на Георгиев по обвиненията за закани за убийство е до осем месеца, каза още адвокатът му. 


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Трагедия в село Недялско
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!