Обратно към категорията

Служебният премиер встъпи в длъжност и като външен министър

Добавено на: 23.04.2024 15:57
   

Премиерът Димитър Главчев прие поста министър на външните работи от Стефан Димитров, съобщиха от пресслужбата на правителството.

В сградата на Министерството на външните работи Главчев проведе и работна среща с ръководния състав на ведомството.

Разчитам на Вашия професионализъм в ежедневната работа, посочи министър-председателят и открои провеждането на честни избори като водещ приоритет на служебния кабинет.

Външното ни министерство за първи път ще провежда избори две в едно - за национален и за европейски парламент, което е допълнителна предпоставка за сериозна мобилизация, добави Главчев.

В рамките на срещата премиерът оповести и номинацията на Иван Кондов за заместник-министър на външните работи, като заповедта му за назначаване на поста предстои да бъде подписана в най-кратък срок.

За постоянен секретар на МВнР ще бъде назначен Светлан Стоев.

Ден по-рано държавният глава Румен Радев издаде указ и назначи Главчев и за служебен външен министър. Двамата трябваше да се срещнат в президентството, за да обсъдят смените в състава на служебния кабинет, но вместо това премиерът изпрати само писмо до президента, в което предлага освен министърпредседателския пост да поеме и този на външен министър.

Предложението дойде, след като миналата седмица Главчев поиска заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов да заеме поста на Стефан Димитров, но Митов сам оттегли номинацията си.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ЛИКЪТ НА БОТЕВ Е ИЗРИСУВАН НА СГРАДАТА НА ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ОКОП
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!