Обратно към категорията

В столицата започва "Ваканция и Спа Експо '2024"

Добавено на: 13.03.2024 07:25
   

Над 320 ще са участниците в изложенията "Ваканция и спа експо" и "Експомебел", които започват днес в Интер експо център, съобщиха организаторите им.

Туристическото изложение ще продължи до 15 март, а изложението за мебели - до 16 март.

Над 200 фирми от Европа, Азия и Африка ще се включат във "Ваканция и спа експо". В юбилейното 40-о издание ще участват изложители от България, Мадагаскар, Великобритания, Турция, Китай, Гърция, Сърбия, Индия, Монголия, Мавриций, Малдиви, Дубай, Финландия. Форумът се провежда с подкрепата на Министерството на туризма, а Мадагаскар е държава партньор.

Условията, които предоставя туристическото изложение, ще дадат възможност за среща с представители на различните сегменти в туризма - национални и регионални бордове, браншови организации, туроператори, агенции, експерти, собственици, мениджъри на хотели, SPA и уелнес центрове, бизнеси в голф, винения, кулинарния и младежкия туризъм, производители и доставчици на хотелско, спа и фитнес.

Предвидени са многообразни съпътстващите формати. Акценти ще са чартърните програми, средиземноморските почивки, оптимизацията при директните резервации, новите инструменти за хотелска дистрибуция, увеличаване на резервациите, бъдещето на събитийния мениджмънт, възможностите за туризъм в различните български общини, характерните български ястия, вина от различни региони и др.

В изложението за обзавеждането, дизайн и интериорен текстил ще се включат близо 120 фирми, а форумът е организиран в партньорство между Интер експо център и Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост (БКДМП).

В него ще се включат компании от сегментите на корпусните и тапицирани мебели, производители на матраци, подматрачни рамки, маси, столове, офис и градински мебели, интериорен текстил, фирми, работещи в дървопреработката, както и предлагащи софтуерни и дизайнерски решения.

Предвижда се днес да бъдат раздадени наградите за интериорен и продуктов дизайн DIBLA DESIGN AWARDS 2023. Организирани от екипа на dibla.com, те оценяват труда на българските професионалисти. Също днес, за 10-и път, ще бъдат връчени отличията на конкурса Българска мебел на годината, организиран от сп. МD"Дизайн, интериор, архитектура", в партньорство с БКДМП и Интер експо център. Състезанието е за най-добра мебел, произведена в България и проектирана от български дизайнер.

Церемонията по откриване ще се състои в 13.00 ч. в Централното фоайе на Интер експо център с участието на министрите на туризма на България (в оставка) и на Мадагаскар - Зарица Динкова и Джоел Рандриамандранто. Сред присъстващите ще бъдат и:  Лхагвасурен Саянаа, посланик на Монголия,  посланикът на Финландия Кристина Кувая-Ксантопулос, кметове, ръководители на бордове по туризъм на общини от Гърция, Сърбия, България и други официални гости.

Източник: БТА


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ямболски изследователи ще покорят връх „Ямбол” на Антарктида
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!