Обратно към категорията

СУ " Св. Климент Охридски" е домакин на Годишната конференция на Съвета за икономически анализи

Добавено на: 26.06.2023 07:06
   

Първата годишна конференция на Съвета за икономически анализи ще се състои в понеделник и вторник в Софийския университет "Свети Климент Охридски", съобщават от съвета. Премиерът Николай Денков ще участва в откриването на форума.

Съветът за икономически анализи беше създаден в началото на 2023 г. с Постановление на Министерския съвет и има съвещателен характер. В състава му са включени икономисти от академичната общност от престижни университети и международни институции. Неговата цел е да фокусира вниманието върху важни за социално-икономическото развитие на България проблеми и да изготвя независими анализи по отделни въпроси за състоянието на националната икономика, предизвикателствата пред нея, и възможните политики за решаването им, се отбелязва в съобщението.

Конференцията се организира съвместно от Министерския съвет, Софийския университет, с участието на Стопанския факултет на университета, и Европейската икономическа асоциация (European Economic Association).

В рамките на форума ще бъдат представени научни доклади по темите за паричната и фискална политика, политиката, свързана с климатичните промени, инфлация, системен риск и банкиране, данъци, доходно неравенство, пазар на труда. Участниците са от водещи академични и изследователски институции в икономическата наука и приложенията й като Оксфордския университет, университетите "Сан Гален", "Гьоте" във Франкфурт и "Тилбург", Парижкото училище по икономика, Университета на Оклахома, Европейската централна банка, Федералния резерв, Световната банка, Банката на Англия (Банк ъв Ингланд), Норвежката централна банка, Норвежкото бизнес училище BI, Австрийската централна банка, Нидерландската централна банка, Института "Ифо" (Ifo), Института "Тинберген", Австрийския институт за икономически изследвания (WIFO), Американския университет в България и Софийския университет.

Източник: БТА


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!