Обратно към категорията

Съпругата на Валентин Терзиев: Пилотите не са готови за подобни учения

Добавено на: 24.10.2021 09:44
   

Съпругата на загиналия пилот Валентин Терзиев Димитрина Попова говори пред bTV. Тя заяви, че не вярва, че загубата на пространствена ориентация е причината за катастрофата край Шабла. 

"Трудно ни е, но финансово сме добре. Проблем е огромната загуба, много трудно човек се справя с нея и шокът е огромен. Искам да благодаря на всичките ни приятели и много непознати хора, които ни се притекоха на помощ. Имам нужда от истината. Генерал Русев беше първият, който лично ми съобщи. Моята първа мисъл беше, че е имало отказ от самолета, но след това разбрах, че самолетът е бил в изправност. Когато загубиш с пространствена ориентация дори не комуникираш. Сигурна съм, че това не е причината за катастрофата. Трябва да се запитаме какво е правил на тази височина. Защо се съгласяваме на тези учение? Пилотите не са подготвени за тях. Отговорни са ръководният състав. Никой не пое отговорност за това, което се случи", заяви Попова.

"Това не е прецедент в завеждането на такива искове. Ние нямаме брак една от причините е, че всичките взаимоотношения свързват това със заплатата на пилота. Това е причината иска да бъде заведен от сина ми, който е единственият наследник. Един работещ в частния сектор може да изкара много повече от пилот.  Много са малко пилотите, които могат да извършват охрана на въздушното пространство и се налага да дават допълнителни часове. След като има такъв положен извънреден труд пилотите не могат да си вземат финансовите средства и става само чрез съд. Държавата трябва да се погрижи за тези хора, които рискуват живота си, за да опазят въздушното пространство на България", каза още съпругата на загиналия пилот.  


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

МЛАДИ МЪЖЕ СПАСИХА КУЧЕ ОТ УДАВЯНЕ И ОТКРИХА СТОПАНИТЕ МУ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!