Обратно към категорията

Таксиметрови шофьори в страната излизат на протест

Добавено на: 15.12.2020 08:06
   

Таксиметрови превозвачи в столицата и в други областни градове излизат на протест. Те настояват за актуализация на тарифите за услугата и за адекватни условия на труд.

В 12 часа шофьорите на таксита ще се съберат пред общините в страната, а в София протестът ще започне с три лъча от различни точки на града, които ще се съберат пред Столичната община.

Превозвачите настояват за актуализация на цените на услугата "Таксиметров превоз", за отпадане на патентния данък за следващата година, приравняване на дейността им към градския транспорт и премахване на мобилните приложения за споделено пътуване. И още - годишният технически преглед на автомобилите да важи за една година и да бъдат оборудвани с паник бутон.

Исканията на таксиметровите водачи са внесени в министерствата на транспорта и на икономиката, както и в Столичната община при протеста на превозвачите в края на миналия месец, но отговор до този момент няма, каза Георги Димитров от Федерацията на таксиметровите водачи и превозвачи.

В Ямбол протести не се очакват. Таксиметрови шофьори коментират, че увеличаване на цената би намалило още повече потока от клиенти.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!