Обратно към категорията

От таксиметровия бранш дадоха срок до 18 май на институциите да се вслушат в исканията им

Добавено на: 10.05.2022 13:59
   

От таксиметровия бранш дадоха срок до 18 май на институциите да се вслушат в исканията им. Ще търпим неслушането до 18 май, заяви Красимир Цветков от Националния таксиметров синдикат в Националния пресклуб на БТА по време на пресконференция на тема "Кога и как ще се включат таксиметровите превози в националния протест на транспортния сектор заради високите цени на горивата и липсата на транспортни политики в България?".

На ръба сме да поискаме оставките на ръководителите на звената, които не си вършат работата, каза Цветков. Той припомни, че основните искания на транспортния бранш са въвеждането на нулева ставка ДДС върху всички горива в България и определяне таван на цената на горивото за срок от една година. Според него спирането на незаконен превоз би трябвало да е приоритет на Министерството на транспорта и на МВР. Настоящият кабинет дойде със заявка за справяне със сивия сектор, но до момента нищо не е направено. Многократно водим разговори за руското приложение за нерегламентиран превоз, но то продължава да работи, добави Цветков и посочи, че в София то взима поне 30 - 35 % от работата на легитимния сектор. 

Искаме не само за транспортния сектор, а за всички български граждани да има някакви облекчения, защото при тези цени на горивата не се издържа, посочи Хамди Омер от Национална асоциация за защита на превозвачите и таксиметровите водачи – Пловдив. 

В пресконференцията участваха и представители на Таксиметрово сдружение "Боляри' - Велико Търново, Сдружение на таксиметровите водачи – Ямбол, Сдружение "Такси“ – Варна.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Да сбъднеш мечта!
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!