Обратно към категорията

Теглят и удостоверяват номерата на машините за гласуване

Добавено на: 29.04.2024 06:57
   

на 29 април ще бъдат изтеглени номерата на машините за гласуване, които ще преминат удостоверяване за съответствие за изборите на 9 юни.

Това ще стане в Министерството на електронното управление в присъствието на служебния премиер Димитър Главчев.

Поканени да присъстват са и представители на Централната избирателна комисия, на обществения съвет към ЦИК, както и членове на парламентарно представените партии.

Съответствията на устройствата за машинно гласуване се удостоверяват с решение на Министерството на електронното управление, Българския институт за стандартизация и Българския институт по метрология.

Липсата на решение от Министерството на електронното управление за удостоверяването на машините стана причина ЦИК да реши на местния вот на 29 октомври миналата година да се гласува само с хартиени бюлетини.

От днес избирателите ще могат да проверят дали присъстват в избирателните списъци и за двата вота. От ЦИК напомнят, че за евроизборите се изисква уседналост.

За да може един български гражданин да гласува, трябва да е живял през последните три месеца в България или в друга държава членка на Европейския съюз и да има адресна регистрация към 9 март.

Източник: БНТ


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Стотици хиляди лева дължи санираща фирма за просрочие и липса на качество в Сливен
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!