Обратно към категорията

Темата за новия болничен комплекс на Ямбол отново в Народното събрание

Добавено на: 24.06.2022 07:56
   

Темата за новия болничен комплекс в Ямбол е в програмата на очаквания днес парламентарен контрол. Въпросът е зададен устно на 20 юни едновременно от ямболските депутати Мирослав Иванов и Кристиан Вигенин към министъра на здравеопазването в оставка Асена Сербезова. Какви са ориентировъчните срокове за завършването на проекта, има ли и от какво естество проблемни въпроси, които подлежат на разрешаване и какви действия е предприело министерството в тази връзка, питат депутатите.

Преди два дни стана ясно, че сумата за дострояване на новата болница в Ямбол бе осигурена. Министерството на здравеопазването е превело 13,5 млн. лева за целта, потвърдиха от областната болница „Св. Пантелеймон“ в Ямбол.

Средствата бяха гласувани с приемането на държавния бюджет за настоящата 2022 г. Довършването на новия болничен комплекс в града започна преди година, след като беше отпуснат първият транш от 13,5 млн. лева.

Предстои на следващ етап да бъдат обявени обществени поръчки за обзавеждането и оборудването с медицинска апаратура на новата болница, каза още директорът на държавната болница в Ямбол.

А освен за парламентарен контрол, се очаква днес в 9 часа депутатите да направят кворум, за да обсъдят проекти на решения за Република Северна Македония (РСМ).

Вчера на заседание на комисията по външна политика народните представители одобриха проекта на решение, внесен от председателя на ПГ "Демократична България" Христо Иванов. В него се предвижда прецизиране на текста на проекта на Заключенията на Съвета, така че да гарантира вписването на българите в конституцията на РСМ в разпоредбите, в които са споменати други народи, на равна основа с тях.

Премиерът в оставка Кирил Петков коментира късно снощи в Брюксел, че не очаква днес Народното събрание да приеме окончателно решение по френското предложение за преговорната рамка и започването на преговори със Северна Македония и Албания за членство в Европейския съюз. Петков е в Брюксел за срещата на върха на лидерите от ЕС, в която участват и лидерите на страните от Западните Балкани.

Срещата на върха на ЕС продължава и днес - европейските лидери ще обсъждат войната в Украйна, включително и въздействието ѝ върху глобалната продоволствена криза.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Първа пенсионерска Спартакиада в Тунджа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!