Обратно към категорията

ТОЛ системата вече отчита средната скорост не само по магистралите, а и по другите пътища

Добавено на: 25.11.2023 09:25
   
ТОЛ системата вече отчита средната скорост на движение не само по магистралите, а и по останалите републикански пътища. Довършва се сертифицирането й за тази цел от Института по метрология. Необходими са и промени в Закона за движение по пътищата.
ТОЛ камерите вече снимат и за превишена скорост. Министерството на вътрешните работи, агенция "Митници" и Националната агенция по приходите вече разполагат с данните от тол системата, обясни Георги Темелков, директор на националното тол управление. 
"В момента текат тестове на самите устройства - специални камери, които се подлагат на различни температурни амплитуди от минус 40 до плюс 40 градуса с електромагнитни импулси  за устойчивост на самата техника. След което предстои да се промени Закона за движение по пътищата, да се вкара понятието средна скорост, а и начинът, по който ще бъдат измервани и правоприлагани съответно ползвателите на пътната мрежа. Както даваме информация и за общодопустима товарна маса, която считаме, за съжаление, тенденция в доста негативни отношения, защото се кара масово с претоварване. Целта е просто да приведем по-висок санкционен режим, за да има някакво по-високо възпитание на водачите и контрол на пътния трафик", коментира Темелков.
Очаква се системата да заработи до 4 месеца.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

60 години любов, разбирателство и подкрепа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!