Обратно към категорията

Цените по морето - високи, но ще стават още по-високи

Добавено на: 24.07.2022 13:17
   

Тази година лятната почивка по Българското Черноморие е по-скъпа и ще става по-скъпа. Това прогнозира в ефира на Нова телевизия директорът на Института за анализи и оценки в туризма доц. Румен Драганов.

„Разликите в цените се забелязват най-вече в напитките. За супата и основното ястие – винаги може да се намали грамажът, за да се запази цената. Но когато си поръчвате напитки – не гледате менюто. И после, като дойде сметката, се вижда, че напитките са по-скъпи”, подчерта той.

Въпреки покачващите се цени не само на храните, но и на настаняването, тенденцията при т. нар. "уикенд туризъм" се запазва същата - сигнал, че поскъпването на горивата не спира хората от това да пътуват.

„Нямам впечатление, че заради поскъпналия бензин хората пътуват по-малко. Сега в края на юли и през август – даже очаквам и големи задръствания по пътищата, защото движението става по-натоварено”, коментира Драганов.

Според него тази година има повече туристи у нас спрямо предходната „Миналата година нямаше чартърни полети от Великобритания. Сега полетите са възобновени. По Черноморието ни – в Созопол, има места, в които вече няма възможност за настаняване, тъй като всичко е заето”, обясни експертът.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Състоянието на малкия Виктор от Кабиле значително се подобрява
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!