Обратно към категорията

Ученици с предложение за въвеждане на часове за екологични дейности

Добавено на: 03.01.2023 11:19
   

Часове за екологични дейности в училище, постоянен контрол и високи глоби. Това са част от идеите на бургаски ученици за по-чист въздух в града. 

Ученици от 5-ти до 11-ти клас участват в изготвянето на проект, насочен към качеството на въздуха и опазването на околната среда в Бургас. За да представят идеите си, младите хора се срещнаха с представители на публичната администрация и еколози, съобщава БНР - Бургас. 

"Да се наложат контролни органи, които да наблюдават за това замърсяване... Да се заложи на повече часове, в които на учениците да им се говори за околната среда, да има часове, в които те да полагат обществен труд", посочиха учениците. 

Поставените казуси ще влязат в дневния ред  на Общинския съвет в Бургас през 2023 г. "По отношение на околна среда, ние сме най-прозрачната Община, включително се предоставя в реално време информация от всички пунктове за качество на въздуха", посочи Маринета Николова, началник на Отдел "Климат, енергия и околна среда" в Община Бургас. "Категорично качеството на въздуха в Бургас е добро. Да, имаме проблем в определени квартали, но само по отношение на фините прахови частици", допълни тя. 

Проектът на младите хора предстои да бъде обсъден от Общинския съвет в Бургас, за да се премине към следващия етап - изготвяне на цялостен план за програма, който да се разгледа и от специализирана комисия на Министерството на околната среда и водите. 


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

60 години любов, разбирателство и подкрепа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!