Обратно към категорията

Ученици и учители във ваканция от вторник

Добавено на: 19.12.2020 09:43
   

От вторник, 22 декември, започва Коледната ваканкция за учебните заведения. Така ученици и учители, както и родители, ще имат последен тормоз преди празниците с дистанционно обучение в понеделник.

Ваканцията ще продължи до 3 януари включително, след което в първия официално работен ден за 2021 г. децата от първи до четвърти клас ще се върнат в класните стаи, съгласно новата заповед на здравния министър. За останалите на този етап се предвижда да продължат с дистанционно обучение.

Учениците от 7-ми до 12 клас ще починат на 3 февруари, когато ще имат междусрочна ваканция. За по-малките от 1-ви до 6-ти клас този ден ще бъде избран от ръководството на училището, защото има изискване да са участвали в 18 учебни седмици.

Засега се предвижда пролетната ваканция за учениците от 1-ви до 11-ти клас да започне на 3 април, а за дванайсетокласниците – на 8 април. Пролетната ваканция ще продължи до 11 април.

По-продължителни почивки за учебните заведения се очертава и през месец май 2021. Почивни за всички ще са 3 май и 4 май, понеделник и вторник, заради Великденските празници, както и 6 май – Гергьовден.

Неучебен ще е 19 май, когато е насрочен зрелостният изпит по български език и литература. А заради вторият зрелостен изпит, който ще е на 21 май, петък, и на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, училищата ще почиват и на 24 май, понеделник. Следващия ден – 25 май, също ще е неучебен, но присъствен.

Националното външно оценяване за седмокласници и десетокласници на този етап е насрочено на датите 16 юни за български език и литература и 18 юни за математика.

На този етап се предвижда през юли да продължат да учат само паралелките с професионална насоченост и тези с дуална система на подготовка.

Екип на 999     


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

МЛАДИ МЪЖЕ СПАСИХА КУЧЕ ОТ УДАВЯНЕ И ОТКРИХА СТОПАНИТЕ МУ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!