Обратно към категорията

Вицепремиерът Мария Габриел награждава победителите в конкурса "Жените и дипломацията"

Добавено на: 15.12.2023 07:17
   

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел ще награди днес победителите в конкурса „Жените и дипломацията – посланик за един ден“, съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР). 

Церемонията ще се състои в сградата на МВнР от 15:30 часа. 

Конкурсът „Жените и дипломацията – посланик за един ден“ бе обявен по инициатива на вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел след първата среща на министър на външните работи на България с жените дипломати в София. Той е насочен към момичета и млади жени между 14 и 25 години с интерес към дипломацията. В него се участва с есе на тема „Аз съм дипломат“.

Най-убедителните и въздействащи есета са определени от жури в състав - проф. д-р Ингрид Шикова, катедра „Европеистика“, Софийски университет; Кирил Вълчев, генерален директор на БТА, и Петър Крайчев, генерален директор „Двустранни отношения“, МВнР.

Победителките в групата на младите жени от 18 до 25 години ще имат възможността да споделят един ден с жена дипломат в представителството на нейната страна в София, а тези в групата на момичетата от 14 до 17 години ще участват в учебно посещение на Народното събрание, Министерския съвет и Министерството на външните работи. 

"Повече жени във външната политика ще дадат увереност и на други млади момичета да градят кариера в дипломацията. Днес много млади момичета и жени имат нужда от повече доверие в себе си, за да следват мечтите си. Искаме да откроим таланта и силните страни на младите жени, защото те променят към по-добро света около нас”, посочи Мария Габриел при първата среща на министър на външните работи на България с жените дипломати, състояла се на 19 октомври т.г. в София.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Зевзеци в Новозагорско село: Ако Байдън дойде и хоро ще му изиграем
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!