Обратно към категорията

Вносът на череши от Турция проваля реколтата в Кюстендилско

Добавено на: 24.06.2021 10:41
   

Вносът на череши от Турция обрича на провал реколтата в Кюстендилско, твърдят местни земеделски производители.

По думите им именно заради вноса в региона от вчера е спряло изкупуването на череши въпреки ниската цена от 80 стотинки за килограм, съобщава БНР.

В района на с. Драговищица предупредили да не берат череши, защото цехът за преработка, собственост на италианец, докарва череши от Турция, каза бившият кмет на селото Драголюб Стоянов, който е и производител.

„Няма изкупуване на череши, никакво за днеска, никакво. Абе още не сме  ги почнали и те ги спреха. Каква става тая работа, не знам, в тая България. Вчера казаха, че са докарали два ТИР-а турски череши, вкарват си отвън, а на нас няма кой да ни ги купи“.

Ситуацията е крайно неблагоприятна за местния производител и съответните служби - областната служба „Земеделие“, Министерството на земеделието, Областната служба по контрол на храните и др., трябва да се намесят веднага, казва проф. Димитър Домозетов, доскорошен шеф на Института по земеделие край Кюстендил, сега частен производител.

„Това са номера, но те са на наша територия. Има кмет, има власт, могат да намерят Агенция по храните, да отидат да се види какво се внася или ще ни донасят болести от там“.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Историята на мъж, поддържащ паметника на загиналите руски воини в Освободителната война
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!