Обратно към категорията

Временно спират бързите тестове за COVID-19 на ГКПП "Промахон"

Добавено на: 28.11.2020 13:31
Снимки: blagoevgradwww..eu
   

Гръцките власти временно преустановяват на ГКПП „Промахон“ проверките с бързи тестове за COVID-19 на влизащите в страната водачи на товарни автомобили, научи 999 от бюлетина на ГД „Гранична полиция“. Временно за шофьорите отпада и изискването за предварително попълнен PLF формуляр.

За всички чужденци, в това число и българи, които работят или са със статут на постоянно пребиваващи в Гърция, както и за гръцките граждани и лица с хуманитарни ангажименти, на които е разрешено влизането в Гърция през ГКПП „Кулата“ - „Промахон“, остават досегашните изисквания. Всички те, както и досега, трябва да представят предварително попълнен формуляр за пътуване с получен QR код и отрицателен PCR тест за COVID 19, направен не по-рано от 72 часа преди влизането на територията на страната. На всеки от тази категория пътуващи се прави бърз тест на пункта. При положителен резултат гръцките граждани и постоянно пребиваващи чужденци се пропускат и се поставят под 14-дневна карантина, останалите не се допускат в Република Гърция.

От 23 до 7 часа през ГКПП „Промахон“ гръцките гранични власти пропускат само товарни автомобили в двете посоки, припомнят още от ГД „Гранична полиция“.

През граничните пунктове "Маказа“, "Илинден" - "Ексохи"  и  "Капитан Петко войвода"- "Орменион" гръцките гранични власти пропускат само товарни автомобили.

През ГКПП "Ивайловград" и ГКПП "Златоград" не се пропускат никакви превозни средства.

На границата с Турция и днес трафикът е интензивен за товарни автомобили на изход само на ГКПП Лесово.

Припомняме, че със заповедта на здравния министър, с която от днес са в сила новите по-строги противоепидемични мерки, груповите екскурзии са забранени, както в чужбина, така и в страната.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!