Обратно към категорията

Второто гласуване на новия бюджет продължава

Добавено на: 21.12.2023 07:14
   

Депутатите продължават с второто гласуване на проекта за държавен бюджет за 2024 г. В понеделник бе приета макрорамката на бюджета за догодина. Заложените приходи, помощи и дарения в държавния бюджет за 2024 г. са общо 43 406 519 700. От тях данъчните приходи се предвиждат да са общо 38 116 002 000 лв., от тях от корпоративен данък - близо 6 млрд. лв. Предвидените приходи от данък добавена стойност са 18 626 102 000 лева. Вчера депутатите гласуваха голяма част от бюджетите на министерствата, средствата за култура, образование, здравеопазване, сигурността.   

В дневния ред са предвидени и няколко ратификации, както и второто гласуване на Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България. Очаква се на първо гласуване да бъде гледани измененията в Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия, Закона за признаване на професионални квалификации, както и в Закона за професионалното образование и обучение, Закона за висшето образование. 

В дневния ред са още и три проекта на решения за удължаване срока на действие на три временни комисии: Временната комисия за проучване на всички факти и обстоятелства, свързани със сигурността на машинното гласуване, както и на Временната комисия за проучване на всички факти и обстоятелства, свързани с организацията, подготовката и опазването на обществения ред, във връзка със заявения мирен протест срещу ръководството на Българския футболен съюз на 16 ноември 2023 г., и на Временната комисия по повод Споразумението между „Булгаргаз“ ЕАД и турската държавна енергийна компания „Боташ“, подписано на 3 януари 2023 г. в гр. София


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

CRESPO и DANNY ПРЕДСТАВЯТ ПЕСЕНТА СИ "ЗАВОЕВАТЕЛ" ПРЕД 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!