Обратно към категорията

Външно министерство препоръча да не пътуваме до Сицилия и Калифорния

Добавено на: 06.07.2024 10:39
   

Поради активизиране на вулканичната дейност на вулканите Етна и Стромболи през последните денонощия, Гражданска защита на Италианската република е обявила преминаване от ниво на риск „зелено - липсваща или много ниска активност“, към ниво на риск „жълто - от ниска до средна активност“, във връзка с което, е разпоредила на общините и компетентните местни органи да бъдат в готовност да приложат съответните планове за предупреждение на населението и действие в случай на вулканична активност.

В тази връзка, МВнР препоръчва на българските граждани да се въздържат от пътуване до о-в Сицилия и околните острови в рамките на следващите дни.
Обръщаме внимание, че летището в град Катания е частично затворено поради наличието на вулканична пепел, която е покрила и голяма част от града. Летищните органи призовават гражданите да не се отправят към аерогара, преди да се проверили статуса на своя полет.

МВнР съветва българските граждани да се въздържат от пътуване и в област Буте, щата Калифорния, както и да избягват прекарването на дълго време на открити места, афектирани от все още активния пожар в гористата местност през следващите дни. Изключително важно е да следват инструкциите и препоръките на местните власти. Освен опасност от пожари, се предвижда и изключително горещо време и температури, надхвърлящи 40 градуса по целзий в определени райони. 
По информация от местни институции горски пожар е възникнал в ранните часове на 02.07.2024 г. в изолиран район, намиращ се в област Лос Анджелис. Извършена е била евакуация на 30 000 граждани, поради опасност от разрастване на пожара до населени места.
Издадени са били заповеди за евакуация на следните райони, директно засегнати от пожара: градовете и областите около тях: Oroville, Cherokee, Oroville Northeast, Kelly Ridge and Hurleton. 

От министерството препоръчват на българските граждани, при пътувания в чужбина, да се възползват от възможността да се регистрират в рубриката "Пътувам за…” на следния адрес: https://mfa.bg/bg/embassyinfo  .


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Стотици хиляди лева дължи санираща фирма за просрочие и липса на качество в Сливен
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!