Обратно към категорията

Възстановяват движението при 20км по АМ „Тракия” в посока Бургас

Добавено на: 26.04.2024 07:24
   

В петък - 26 април, около 14 ч. ще бъде възстановено движението в платното за Бургас между 20-и и 21-и км на АМ "Тракия". От 5 март потокът от превозни средства се осъществяваше двупосочно в платното за София заради ремонт на селскостопански подлез. Със завършването на строителните дейности се възстановява нормалното движение по автомагистралата и се улеснява пътуването на шофьорите преди почивните дни за Великден и Гергьовден.

Мостовото съоръжение е с дължина 28.5 м и е в експлоатация от 1978 г. В участъка от платното за Бургас пътната плоча бе с нарушена хидроизолация, а по настилката и при двете фуги имаше пукнатини. С основния ремонт на подлеза се подобрява експлоатационното състояние и се гарантира безопасното преминаване на превозните средства.
Освен обновяване на съоръжението са ремонтирани и около 200 метра от настилката на магистралата преди подлеза в платното за Бургас, с което се повишава безопасността на движение преди активния туристически сезон.
Предвижда се след почивните дни за Великден и Гергьовден да продължи ремонтът на подлеза в платното за София. Целта е ремонтните дейности да завършат до средата на юни, преди стартирането на активния туристически сезон и нарастване на трафика към черноморските курорти.
При ремонта на съоръжението в платното за столицата превозните средства ще преминават двупосочно в обновеното платно за Бургас.

За повишаване на безопасността на движение в часове с интензивен трафик през почивните дни, както беше и до момента, преминаването на тежкотоварни автомобили над 12 т временно ще се ограничава и пренасочва по обходен маршрут по път I-8 София – Пловдив.

В петък от 12 ч. до 20 ч. и в събота от 8 ч. до 14 ч. камионите, пътуващи в посока Пловдив, ще се отбиват при 5-и км на АМ "Тракия“ по пътната връзка с първокласния път София - Пловдив и ще се връщат на магистралата през пътен възел "Вакарел“ – при 23-и км на АМ "Тракия“. В неделя ограничението ще е от 8 ч. до 14 ч. и ще се използва същото алтернативно трасе.

При засилен трафик в участъка от АМ "Тракия“ и по указание на "Пътна полиция“ може да се въвежда реверсивно движение с две ленти в посока Пловдив и една към София от 14 ч. в петък до 14 ч. в събота и две ленти в посока София и една към Пловдив от 14 ч. до 20 ч. в неделя.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

На Бабинден: За избора да родиш у дома 3 деца без лекарска помощ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!