Обратно към категорията

За 12-та поредна година фондация "Енчо Керязов" награди таланта на децата

Добавено на: 27.08.2023 11:42
   

Със световен рекорд завърши 12-то издание на "Нощ на звездите" организирана от Фондация "Енчо Кирязов", която за пореден път се проведе на Античния театър в Пловдив, който беше изпълнен до краен предел, а билетите за шоуто свършиха отдавна. За първи път в света 7 мотористи караха мотори в „Глобусът на смъртта“.

В глобуса с размер 4 метра и 75 сантиметра влезнаха екстремният артист Фреди Нок и неговите колеги, които постигнаха световен рекорд на Гинес на живо в Пловдив. Нок е носител на цели 12 световни рекорда, пише TrafficNews.bg.

Водещи на събитието бяха Драгомир Драганов и Силвия Лулчева, а гости бяха президентът Румен Радев, кметът на Пловдив Здравко Димитров, кметът на Ямбол Валентин Ревански, министърът на спорта Димитър Илиев, продуцентът Магардич Халваджиян.

Шоуто започна с изпълнение на химна на България и Гвардейска национална част.

За 12-та поредна година Фондация „Енчо Кирязов“ награди таланта на българските деца. Победителите спечелиха стипендия от 5000 лв., а вторите и трети стипендии от 2000 лв., както и много различни награди.

В сфера образование спечели математикът Деян Хаджи-Манич от Варна, който печели медали от Световни и европейски олимпиади по математика. В категорията бяха номинирани също Маргулан Исмолдаев от Варна, който има златни и сребърни медали от олимпиадите по математика, информатика и физика, печели призове и на международните олимпиади по астрономия, както и Ясен Пенчев от Габрово, също носител на редица награди от международни състезания по математика.

В категорията за изкуство спечели пловдивската музикантка Хрисияна Славова. В категорията бяха номинирани и дуото Аглея Канева и Александър Вичев от Пловдив и Миряна Калмикова от София, която се занимава с цирково изкуство.

В категория спорт първото място спечели Божидар Саръбоюков от Харманли, който пристигна директно от Световното първенство за мъже по лека атлетика. Сред номинираните бяха и световната шампионка по лека атлетика до 20 години - пловдивчанката Пламена Миткова и още една пловдивчанка - Александра Тоткова, която е световен шампион по спортно катерене при девойките.

Кметът на Ямбол Валентин Ревански връчи специалната награда "Смело сърце". Тази година отиде при Федерацията  за адаптирана физическа активност (ФАФА), която постигна страхотни спортни успехи с деца със синдром на Даун.

Отличието на "Born Winner"  бе връчено от Енчо Керязов на гимнастика Божидар Златанов от Варна и стрийт фитнес шампионката Жасмина Свиленова от София.

След награждаването започна и официалната част.

Всеки един от номерата на акробатите беше съпроводен с музикално изпълнение - оркестър беше на Плевенската филхармония, а изпълнители бяха Виктория Главчева, Славин Славчев, Люси Дяковска, Сирма Добрева, трио "Флаулес". Участваха и балерините от „Па Де Кре“.

Клоунът на спектакъла беше световноизвестният Дейвид Ларибле. Той е носител на златен и сребърен клоун от фестивала в Монте Карло. Ларибле използва за номерата си и хора от публиката, а след това впечатли с изпълнение на вечната класика на Франк Синатра - "My Way", която изпълни на 10 езика, включително и български.

Публиката се впечатли и от акробатите от трупата на Келвин Рихтер, които полетяха във въздуха и направиха изключително опасни номера.

Последва и страхотно светлинно шоу с дронове, които образуваха различни фигури.

Трио „Белисима" направи жива пирамида по време на цялото си изпълнение.

Акробатът Артьом Любаневич, който е носител на наградата "Златен клоун" от фестивала в Монте Карло, пък направи страхотен номер изцяло във въздуха.

Впечатлиха и "Гарваните", акробатка направи страхотен номер върху дъска, която беше балансирана от двама нейните партньори, които държаха дъската на моменти само на раменете си.

След това дойде време и за кулминацията. „Глобусът на смъртта“ пристигна спуснат от специален кран, който беше разположен бул. на бул. "Цар Борис III Обединител". На него беше Славин Славчев, който изпълни песни на Queen. След това започна и подготовката за номера на Фреди Нок и неговите колеги. Един по един влизаше всеки един от мотористите в „Глобусът на смъртта“. Световният рекорд падна, след като едновременно в глобуса имаше цели 7 мотористи, които развиваха скорост от 45 км в час, а разстоянието между гумите беше едва 5 см. След като рекордът стана факт публиката стана на крака и избухна в аплодисменти.

12-то издание на Нощта на звездите приключи със зрелищна заря.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!