Обратно към категорията

За постоянно в ареста остава мъжът, нападнал 18-годишно момиче в Стара Загора

Добавено на: 31.07.2023 16:10
   

Районният съд в Стара Загора взе постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо обвиняемия за нападението на 18-годишно момиче от Стара Загора заради заплаха за убийство, след като по-рано днес Районната прокуратура внесе искане за задържането му. 

Адвокатите на обвиняемия Валентин Димитров и Петко Кънев са поискали отвод на съдията по делото Тодор Минов, съобщи пред журналисти адвокат Кънев. Като причина те са изтъкнали, че той е гледал първата мярка за неотклонение на Г.Н. Съдията е посочил, че процедурата не е необходима. Кънев коментира още, че защитата ще обжалва взетата мярка за неотклонение. 

Нападението е станало в края на юни, но случаят придоби широк обществен отзвук преди дни. Задържан е 26-годишният Г.Н., на когото са повдигнати две обвинения - за нанасяне на средна телесна повреда и за закана за убийство. По делото се събират още доказателства, предстоят и още медицински експертизи. Това е третото провинение на Г.Н. от подобен характер. 

Сигнал за нападението е получен около 23:30 часа на 26 юни. На 27 юни обвинявмият е бил задържан за срок от 24 часа и тогава е бил в условията на вече наложено наказание „пробация“ от януари т.г. за подобно престъление. Той е освободен с постановление на Районния съд, след като съдебният състав е счел, че според събраните доказателства по делото престъплението се квалифицира като нанасяне на "лека телесна повреда".

Преди дни беше установено, че два дни преди 18-годишното момиче да бъде обезобразено, то е получило текстови съобщения от обвиняемия чрез интернет приложение. "Едва на 29 юли към полицията се е обърнал бившият приятел на пострадалата. В неговия разказ се изяснява, че тя е споделяла с него по време на връзката си с обвиняемото лице, че спрямо нея са отправени заплахи и е упражнявано насилие. Това ни послужи за повод да бъде призована самата пострадала и, тъй като е минало време и след отшумяване на това посттравматично състояние, в което е била след насилието, тя също потвърждава за отправените заплахи", каза тази сутрин пред журналисти районният прокурор Таня Димитрова. На 24 юни соченият за извършител Г. Н. е изпратил съобщение със съдържание: "Направо те убивам", а на 25 юни - "Ще ти закача главата". На следващия ден влиза в дома на жертвата с маска и макетен нож, нанася ѝ юмручни удари в главата.

Г.Н. беше задържан вчера по досъдебно производство във връзка с отправените заплахи.

Източник: БТА


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Окончателно: ВАС отмени заповедта на ОДБХ – Ямбол за евтаназия на стадото на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!