Обратно към категорията

Задължителните маски в градския транспорт отпадат от четвъртък в цялата страна

Добавено на: 23.08.2022 16:09
   

Изискването за носене на предпазна маска в градския транспорт в цялата страна ще отпадне от четвъртък. Това заяви проф. Радка Аргирова след заседанието на експертната група към Министерство на здравеопазването, която следи актуалната епидемична ситуация у нас.

Остава задължителното носене на предпазни маски в болници, аптеки, поликлиники, оптики и домове за възрастни хора.

По думите на проф. Аргирова през следващия месец се очаква постепенно да започне приравняването на COVID-19 към сезонния грип и останалите респираторни заболявания."Попадаме в ендемичния период на този вирус, тоест, постепенно ще се приравнява той към другите респираторни заболявания като грипа и това ще го видите към началото на учебната година. В страната има видимо намаляване на броя на новите случаи. Има сравнително около 1000 новооткрити заразени дневно, а броят на пациентите с COVID-19 в интензивните отделения се задържа под 50. Така че вече можем да си позволим да кажем, че ние управляваме епидемията, т.е. можем ние да кажем какви да бъдат мерките, а не вирусът да ни ги налага", каза проф. Аргирова.

Заповедта за отпадане на изискването за носене на маски в обществения транспорт се очаква да бъде издадена утре и да влезе в сила от четвъртък, поясни проф. Радка Аргирова.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Първа пенсионерска Спартакиада в Тунджа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!