Обратно към категорията

Започва колоездачната обиколка на България. Шофьорите да карат внимателно!

Добавено на: 26.08.2023 13:10
   

Започва 70-та Международна колоездачна обиколка на България. 

По традиция тя се организира от Българска федерация по колоездене с подкрепата и на Столична община и "София - европейска столица на спорта". Началото обикновено е с пролог около храм-паметника "Александър Невски" и първи етап на следващия ден със старт пред Народно събрание. Всяка година маршрутът е различен.

Обиколката ще стартира на 26-ти Август в София и за първи път в своята история ще финишира в Шумен на 31-ви Август. Ще бъдат изминати  общо около 705 състезателни километра, които са разпределени в  пролог, 2 полу етапа и 4 етапа с общ старт.

Официалното откриване на обиколката ще се проведе на 26-ти Август от 16.45 пред Храм – Паметника СВ. Александър Невски, а веднага след това ще бъдат представени и всички отбори и участници. Прологът с дължина от 1 км ще стартира в 18 ч. като всички колоездачи ще стартират през минута, а последният състезател се очаква да финишира около 19 ч. Това зрелищно начало ще даде възможност на всички зрители да се запознаят с участниците в обиколката и да станат свидетели на първият носител на Жълтата фланелка като лидер в състезанието.

За повишаване безопасността на движение е необходимо шофьорите да карат внимателно, да спазват пътната сигнализация и въведената временна организация, припомнят от Агенция "Пътна инфраструктура". 

По време на състезанието ще се ограничава поетапно движението в участъци от Подбалканския път I-6 София – Сливен – Бургас, II-35 Кърнаре – Троян, по третокласната пътна мрежа Троян – Велчево – Градница, по път II-44 Яворец – Габрово, през прохода „Шипка“ по път I-5 Габрово – Казанлък, по път III-488 Сливен – Градец, през „Котленски“ проход по път II-48 Градец – Котел, по път III-706 Филаретово – Величка и по път I-7 Менгишево – Велики Преслав – Шумен.

Временната организация на движение в участъците, по които ще преминават колоездачите, ще се въвежда непосредствено преди провеждането на състезанието. Колоната ще се води от два пилотни автомобила. В ограничените за движение отсечки ще бъде осигурен достъп, при необходимост, за автомобилите със специален режим на движение като линейки, пожарни и др.

За планиране пътуванията на шофьорите предоставяме маршрута на колоездачната обиколка, която преминава по участъци от републиканската пътна мрежа.

На 27-ми август е първият етап на състезанието, който преминава по Подбалканския път I-6 София – Пирдоп – Кърнаре и по път II-35 Кърнаре – Троян. Стартира в 9.15 ч. в София пред стадион „Васил Левски“, продължава в 15.30 ч. от Пирдоп и завършва в Троян.

На 28-ми август е вторият етап на състезанието, който преминава по третокласната пътна мрежа Троян – Велчево – Градница, по път II-44 Яворец – Габрово и през прохода „Шипка“ по път I-5 Габрово – Казанлък. Началният час е 14.30 ч. в Троян, а финалът е около 17 ч. в Казанлък.

На 29-ти август е третият етап от състезанието преминава по Подбалканския път I-6 Казанлък – Бургас. Започва в 13 ч. в Казанлък и завършва около 17 ч. в Бургас.

На 30-ти август е четвъртият етап от състезанието, който преминава по Подбалканския път I-6 Бургас – Сливен. Началният час е 14.15 ч. в Бургас, а финалът е около 17 ч. в Сливен.

На 31-ви август е петият етап от състезанието, който преминава по път III-488 Сливен – Градец, през „Котленски“ проход по път II-48 Градец – Котел, по път III-706 Филаретово – Величка и по път I-7 Менгишево – Велики Преслав – Шумен. Стартът е в 12:45 ч. в Сливен, а финалът на състезанието е около 16:30 ч. в Шумен.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост и с необходимата дистанция, да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ямболски изследователи ще покорят връх „Ямбол” на Антарктида
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!