Обратно към категорията

Започват проверки на организираните туристически пътувания

Добавено на: 28.04.2024 08:39
   

Започват проверки за предстоящия активен сезон за нелоялни практики при организираните туристически пътувания, съобщиха от Министерството на туризма.
От министерството посочват, че първите проверки са извършени в петък от проверяващи служители на Министерството на туризма съвместно с Комисията за защита на потребителите (КЗП), Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация" (ИААА), Национална агенция по приходите (НАП) и Икономическа полиция. Внезапните проверки ще продължат в следващите месеци.
Проверени осем автобуса, пътуващи за Турция. Проверка е извършена на туроператорите - организатори на пътуванията за законово извършване на тяхната дейност. При двама от проверените туроператори не е предоставено удостоверение за извършване на туроператорска дейност и валидна сключена застраховка „Отговорност на туроператора". Не са представени ваучери, издадени на туристи, от един от проверените. Изискано е нередовните туроператори да представят липсващите документи в КЗП в законно установения срок. ИААА не е установила нарушения при проверката на превозвачите, добавиха от Министерството на туризма. При проверените лица, упражняващи професията екскурзовод, не са установени нарушения.
Служебният министър на туризма Евтим Милошев бе на тридневна обиколка по Черноморското крайбрежие. Той се срещна с представителите на туристическия бизнес по Северното Черноморие. Обсъдени са недостигът на работна ръка, приобщаването на младите хора и проблемите с водното спасяване. По време на среща с кмет на Варна Благомир Коцев служебният министър на туризма обясни, че дивото къмпингуване е един от големите проблеми на Северното Черноморие. 

В четвъртък пред журналисти в курортния комплекс "Слънчев бряг" Милошев съобщи, че се очаква ръст от около 15 % на туризма в България през това лято.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

БАБА ДОРА ОТ ШАРКОВО, ВЪВ ВИДЕО НА РАДИО 999, ДОСТИГНАЛО ДО МИЛИОНИ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!