Обратно към категорията

Заради числата: Бум на сватбите на 23.03.2023

Добавено на: 23.02.2023 12:45
   

Заради събирането на числата доста двойки са пожелали да сключат брак на днешния 23.02.2023 година, както и след месец – 23.03.2023 година. Все пак доста повече са те през март, пиша в свой материал БТА.

На днешната дата в София са планирани 26 сватби, също толкова засега са заявени и за 23.03.23 г., съобщиха за БТА от Столичния дом за радостни обреди. Записванията за бракосъчетания продължават. 13 двойки до момента са избрали да сключат граждански брак в деня на Националния празник на България - 3 март, а три са планираните сватби в столицата на 13 март.

За днес във Варна има заявени три или четири сватби, повече - пет или шест, са бракосъчетанията за 23.03.23 г., съобщиха от общинската фирма "Обреди" ЕООД - Варна. Миналата година на огледални дати е имало повече сватби, отколкото тази година, коментираха още от фирмата. На Националния празник няма планирани сватби в морската столица.

В Пловдив за днешната дата 23.02.2023 г. има заявени четири сватби в Централната ритуална зала, един изнесен ритуал и два в залата в район „Тракия“, съобщиха за БТА от общинско предприятие „Радостни обреди“ в града. За сравнение в събота - 25 февруари, има планувани общо четири сватби. Четири двойки са планували да се венчаят на Националния празник - 3 март.

За датата 23.03.2023 г. се отчита завишен интерес и за момента са заявени осем сватби.

В Русе шест двойки са се записали досега и са решили да се врекат във вярност на 23.03.2023 година, съобщи началникът на отдел "Гражданско състояние" към община Русе Албена Арсова. Затова пък на днешната почти огледална дата няма нито една планирана сватба, както и на Националния празник - 3 март.

Според социалния психолог д-р Пламен Димитров причината двойките да изберат именно датата 23.03.2023 г. може да са трите тройки. Може би са омагьосани от повторението на тези нищо незначещи всъщност числа, коментира той за БТА.

Хората са такива - ритуално защитни в изборите си понякога, защото смятат, че този вид неща - повтарящи се цифри или места, на които избират да направят такова важно нещо в живота като сватба, дават, така да се каже, протекция, някакъв вид сигурност или обещание за успех, посочи Димитров. Понякога това е магическо мислене, опит да се предпазиш или да предизвикаш желаните неща, допълни психологът.  

Психологът проф. Маргарита Бакрачева също посочи, че хората търсят сигурност, и отбеляза, че всички ритуали и суеверия имат тази функция. Така че традиционно, когато има или огледални, или щастливи числа и дати, хората се ориентират към тях, особено когато става въпрос за неща, свързани с емоциите и партньорските отношения, коментира тя.Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Мигранти, един от които нелегален, надападнаха с нож мъж пред детето и жена му
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!