Обратно към категорията

Заседава консултативният съвет по зърното

Добавено на: 22.06.2023 09:09
   

Националният консултативен съвет по зърното ще заседава днес. Целта е преди да започне жътвата да се изясни какви количества зърно от предишната реколта има непродадени и да се набележат мерки за подпомагане на сектора.

Един от сериозните проблеми е липсата на верни статистически данни- каза преди дни министър Вътев и обяви готовност държавата да помага на производителите в търсенето на пазари 

"Изненадвам се, че в министерството липсва дирекция за експорт на излишъка от земеделска продукция, която трябва да кореспондира с всичките ни търговски аташета по света, с всичките ни аграрни аташета, където ги имаме. Събираме информация къде ги имае, да следим търговете, където има най-голямо потребление от зърнени култури, за да можем да търсим износ. Ще направим максимум усилия". 

Безмитният внос на украинско зърно постави сектора у нас в неизгодна пазарна позиция. Затова и Кирил Вътев назначи като свой съветник председателя на браншовата организация на зърнопроизводителите, а свикването на консултативен съвет по зърното е една от първите му инициативи като министър. 

Източник: БНР


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!