Обратно към категорията

Затварят Прохода на Републиката заради ремонт на 4 октомври

Добавено на: 30.09.2021 07:52
   

Проходът на Републиката ще бъде затворен за движение от 4 октомври до края на месеца. Причината е ремонт на 22 километра от северната му страна в област Велико Търново. Ремонтът е за два милиона и сто хиляди лева.

Между 8000 и 12 000 автомобила преминават на денонощие през Прохода на Републиката, чието състояние на територията на Великотърновска област е силно компрометирано. Има скъсани предпазни мрежи и мантинели, скатовете се нуждаят от обрушване и стабилизиране. 

„Имаме силно компрометирана настилка в цялото протежение на Прохода на Републиката – от Килифарево до върха. Този ремонт е наложителен от гледна точка на безопасното преминаване през него“,  заяви Венцислав Ангелов, директор на Областното пътно управление във Велико Търново. По време на ремонта на прохода, който е най-пряката връзка за тежкотоварния трафик между Северна и Южна България, леките автомобили ще минават през прохода „Шипка“, а камионите могат да ползват Ришкия и Котленския проход. 

Все още Пътната агенция не е приключила с процедурите за узаконяване на Прохода на Републиката, чиято северна страна е без Акт 16 от 2008 година.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

CRESPO и DANNY ПРЕДСТАВЯТ ПЕСЕНТА СИ "ЗАВОЕВАТЕЛ" ПРЕД 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!