Обратно към категорията

Земеделци с протестна декларация срещу промените в УС на "Напоителни системи" ЕАД"

Добавено на: 23.07.2021 11:03
   

Земеделски производители от общините Сливен, Нова Загора, Ямбол, Тунджа и Стралджа изразиха категорично несъгласие и протест срещу решението на служебния министър на земеделието проф. Бозуков за отстраняване на част от членовете на Съвета на директорите на „Напоителни системи“ ЕАД. Считаме, че това е прибързано и необмислено действие, което може да доведе до провал на поливния сезон, пишат стопаните в своя декларация до президента Радев, до министерството на земеделието и областните управители на Сливен и Ямбол.

Отстраняването от длъжност на част от Съвета на директорите на „Напоителни системи“ в началото на напоителния сезон може да доведе до изключително неблагоприятни последици – невъзможност за редовно погасяване на задължения, запориране на сметки и провал на участието в европейски програми, се казва в декларацията.

През последните години работим спокойно и имаме надежден партньор в лицето на Напоителни системи ЕАД. Изключително благодарни сме за подкрепата, която имаме от местния клон „Средна Тунджа“. Високият професионализъм на управителя на дружеството доведе до неоспорими резултати както за нас, така и за дружеството, пишат стопаните. Пламен Иванов е човек с много добра експертиза, огромна енергия и ентусиазъм за работа. Той успя да мотивира своя екип и без неговата подкрепа нашата продукция можеше да бъде застрашена. При настоящото ръководство дружеството за първи път участва в евро програми за подобряване състоянието на напоителните системи, успя са запази непроменена цената на водата, организира консултации на терен за необходимостта от рехабилитацията на съоръженията с евро средства.

Декларираме пълна готовност за провеждане на ефективни протестни действия в случай, че служебният министър на земеделието не преосмисли своето решение за промени в съвета на директорите на Напоителни системи ЕАД. Подписи под декларацията са поставили над 100 земеделски производители и управители на фирми от агробизнеса от общините Сливен, Нова Загора, Ямбол, Тунджа и Стралджа.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ветеринари влязоха във фермата на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!