Обратно към категорията

Земеделците блокират страната днес

Добавено на: 18.09.2023 07:19
   

Започва национален протест на земеделските производители. Блокади ще има в цялата страна. Затворени ще бъдат главни пътища, транспортни възли и гранични пунктове.

Сборен пункт за земеделците от Югоизточна България ще бъде Петолъчката на 18.09 /понеделник/ в 10:00 часа. На 19 септември протестът ще блокира София. Намеренията са по- старите трактори да бъдат оставени на Петолъчката, а по – новите да продължат към София. Протестът ще бъде с хора и машини и ще е безсрочен – до връщане на забраната за внос на украинска продукция у нас.

Над 20 браншови организации ще настояват за удължаване на срока за забраната за внос на украинско зърно, незабавно изплащане на пълния размер компенсациите заради войната в Украйна, незабавно изплащане на държавната помощ на земеделските производители със 100% пропаднали площи, преизчисляване на държавната помощ за земеделци, животновъди и пчелари, както и за облекчаване на условията, свързани с Общата селскостопанска политика.

Вчера премиерът акад. Николай Денков заяви готовността на управляващите за възстановяване на диалога със земеделските производители във всеки един момент. От инициативния комитет са категорични, че демонстрациите ще продължат, докато исканията им не бъдат изпълнени.
Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

На Бабинден: За избора да родиш у дома 3 деца без лекарска помощ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!