Обратно към категорията

ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2022: Веселин Калановски: На тези избори акцент са образованието и културата

Добавено на: 28.09.2022 11:04
   

/платено съдържание/

Водачът на Демократична България в 31 МИР Ямбол вярва, че е нормално да управляват коалиции, но обединени от една обща кауза – по-доброто бъдеще на България

Г-н Калановски, отново сте водач на листата на Демократична България в Ямбол, какви са вашите приоритети за областта?

Тук се забелязва един доста интересен феномен: Ямбол почти няма безработица! Но за сметка на това има голям проблем с обезлюдяването - нещо, което се отнася за всички градове, които са горе-долу в размера на Ямбол. Независимо, че е областен център, има едно по-сериозно обезлюдяване на млади хора. Нормално е, те да търсят просперитета си било то извън страната или в по-големите градове, но това е проблем. А на местно общинско ниво има доста проблеми. Имам много интересни идеи за развитие на бизнеса, които в следствие на срещите си на предишните избори и със зърнопроизводители, и с местния бизнес, които имат чисто транспортни проблеми. И веднага давам пример. От Русе до Одрин най-прекият път минава покрай Ямбол. Но не бих казал, че пътят е в цветущо състояние. А той е доста важен транспортен коридор.

Кои са за вас трите основни приоритета в предизборната програма на “Демократична България”?

За мое съжаление през последните дванайсет и повече години страната ни бе доведена до такова отчайващо положение, че всяко едно предложение от програмата на “Демократична България” следва да бъде акцент, ако искаме да постигнем бързи, но стабилни и дългосрочни положителни промени за България. Разбира се, не мога да не спомена онези, които отдавна сме заявили пред хората и от които никога няма да се откажем. Това са справедливост, правосъдие и дигитализация. Тази година обаче едни от акцентите, дори и изведени по-напред,  са образованието и културата. Нещото от което аз лично няма как да се откажа, тъй като съм посветил живота си да работя в областта на културата. И считам, че тези две съставни части на смислово едно и също нещо - образование и култура, са основополагащи за една държава. Благодарение на това ние сме нация, ние сме българи. И благодарение на това се надяваме да оцелеем. Защото всяка една икономика може да се оправи независимо в какво състояние е - в период от пет до десет години. Една разрушена образователна система или една разрушена духовност или култура на нацията е нещо с такива размери на поражение, че трудно може да се оправи за 50 години, а понякога безвъзвратно може да бъде загубена.

Очаква ли ни стабилен кабинет след тези избори?

Не смятам, че има човек с страната, който би се ангажирал с подобна прогноза. Свидетели сме на една различна и изключително динамична политическа сцена. Според мен до последния момент много от хората няма да могат да направят своя едностранен избор за кого да гласуват. Във всички избори има, за съжаление, още една група от хора, които са платени или пък са корпоративно гласуващи, която е константа, за сметка на онази група от свободно гласуващите, която намалява, защото те отказват да дадат своя глас именно защото са уморени и им е омръзнало от случващото се. И колкото повече свободно гласуващи се отказват, толкова по-голямо влияние върху крайния резултат има тази група на несвободно гласуващите. Изведнъж тежестта на тези хора прати в парламента едни хора, които казваха, че работят за бъдещето на България. Едната от тях направо си осребри своето съществуване. А другата проповядва такива, бих ги нарекъл директно, фашистки възгледи.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Ицо Хазарта пред 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!