Обратно към категорията

ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2023: Димитър Иванов: Стабилността на държавата минава през съставяне на редовно правителство

Добавено на: 24.03.2023 12:26
   

/платено съдържание/

Интервю с кандидата за народен представител и водач на листата на ГЕРБ-СДС за ямболски регион Димитър Иванов

Г-н Иванов, свидетели сме на поредните предсрочни парламентарни избори?

-Така е. На всички наши предизборни срещи, това е тема която хората разпалено обсъждат и това, което те ни казват е да приключи тази спирала от предсрочни избори, защото държавата има нужда от стабилност, от правителство, от Парламент, както и общините от бюджет. И нашето категорично убеждение е - нужно е правителство, което да изведе държавата от тази политическа и икономическа криза, в която се намираме.

А защо се стигна до тук – истината е, че прекалено много политически шарлатани се появиха, които доведоха до това да не се подкрепи едно стабилно експертно правителство, което ние предложихме. Липсваше конструктивен диалог по всякакви теми. Предлагали сме диалог и за съдебната реформа и по конкретни решения на икономическата криза и антикризисни мерки. Но не, разговор не се получи, само противопоставяне. И виждате до какво се стигна. За съжаление виждаме, че тяхната цел е всичко да рушат. Целта им е пълна институционална криза – рушат доверието и в президетската институция и на съд и прокуратура. Това е антипродуктивно за обществото.

Две години вече в страната не се прави нищо градивно. Не просто спря развитието на държавата, на регионите, а върнаха нещата назад. Общините нямат актуални бюджети, няма проекти. Директор на училище ми сподели – 21-ва година януари сметката за отопление на училището е била 2 хил. лв., януари 23г. сметката им е 12 800 лв. Мисля че няма нужда от други примери за постиженията на Промяната, които да споменавам. Криза, висока инфлация, скок на цените, невъзможност на българските семейства да планират живота си… това е резултатът от промяната. Но най лошото е че хаосът и кризата се пренесе от държавата във всяко едно семейство. Политическата шарлатания съсипа тотално държавата.

- Какво се случи през тези две години г-н Иванов, в които имаме поредица служебни правителства и управление на т.нар. Промяна?

- За съжаление за две години призракът на Виденовата зима излезе като скелет от гардероба и се завърна, като изпълни със страх и ужас хората, преживели онези кризисни дни. Мисълта за онова обедняване се върна като страшна реалност. За две години обедняването е драстично. Оказа се, че наливането на пари в различни групи и сектори вместо да постигне подобряване на живота и средата, единствено и само увеличи инфлацията и имаше обратен ефект. Ненавременни, неправилни и неефективни мерки се оказаха взетите в периода. Затова днес въпреки увеличените пенсии, българските пенсионери не могат да си купят необходимите неща, защото доходите им се обезцениха, от многократно скочилите цени на основни стоки и услуги.

За нас сравнението е ясно, какво беше при управлението на ГЕРБ и какво при управлението на Промяната и БСП. Виждаме пълен застои в държавата, висока инфлация. Най страшното е когато човек влезе в магазина…

Изрично ще спомена и проблема с мигрантската криза. В момента мигрантската криза е абсолютно изтървана. Вие помните при управлението на ГЕРБ как беше всичко под контрол. А сега, сега само да излезете на 10 км от Ямбол, към селата Чарган, Търнава, Иречеково, Недялско… може да попитате хората какво се случва. Ежедневно групи с мигранти. Тук говорим за групи с мигранти, които са на 70-80 км от граничната зона. Това са последствията от управлението на Рашков и Промяната.

-Какво обаче е най-важното, което трябва да се случи, за да се промени това свободно падане на държавата?

- Първото и основно, това което ние от ГЕРБ определяме като основна цел е - за да се върне стабилността на страната първо трябва да има редовно легитимно правителство, на което българският народ да гласува доверие да изведе отново страната от тежката криза. Убеден съм, че това ще бъде правителство на ГЕРБ, защото българските граждани помнят, колко пъти именно при управления на ГЕРБ сме извеждали страната от кризи и сме я възстановявали. Отново ще го направим с подкрепата на хората. Ще възстановим нормалността в политиката, ще върнем експертността в управлението и спокойствието в семействата.

- А какви са решенията по основните кризи?

-Това които искаме да постигнем за излизане от кризата са намаляване на инфлацията, стабилизиране на доходите, възстановяване на икономиката на страната, овладяване на незаконната миграция…. И най-важното да върнем сигурността и предвидимостта за българските семейства и бизнес, да върнем спокойствието в страната, да се върнем към посоката на развитие.

- Посланието на ГЕРБ към хората е За стабилна България отново?

-Трябва да нормализираме живота в държавата, трябва да нормализираме отношенията си, трябва да говорим за проблемите и ги решаваме по конструктивен начин. Трябва да решим първо политическата криза и от там икономическата. Ясно е че ГЕРБ-СДС е първа политическа сила, но е важно да имаме стабилен резултат, за да съставим стабилно правителство. Това, което призовавам хората е да гласуват на 2 април с номер 2 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

 


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Стотици хиляди лева дължи санираща фирма за просрочие и липса на качество в Сливен
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!